Ο πιο ιστορικός χώρος για το γάμο σας

Το Κτήμα Τριτσιμπίδα είναι αναμφισβήτητα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του νομού Ηλείας. Εδώ ήταν που σχεδόν δύο αιώνες πριν, η πανέμορφη Μαριωρή παντρεύτηκε τον Γιάννη, τον γιο του Αναστάσιου Τριτσιμπίδα. Ένας γάμος που έγινε τραγούδι – θρύλος και χορεύεται ακόμη και σήμερα: «Στης Μπαρμπάσαινας τον κάμπο ο Τριτσιμπίδας κάνει γάμο, την Μαριωρή παντρεύεται κι όλος ο κόσμος χαίρεται. Ποιόν θα πάρεις Μαριωρή του Τριτσιμπίδα το παιδί που χει στον Πύργο κτήματα στην Πάτρα καταστήματα».

Σήμερα, το κτήμα ανήκει στον Αναστάσιο Δημόπουλο, απόγονο του Τριτσιμπίδα, ο οποίος μαζί με την σύζυγό του Ειρήνη Μυλωνίδη, ανέλαβαν να δημιουργήσουν το πιο ονειρεμένο κτήμα δεξιώσεων, που μετρά ήδη 10 χρόνια λειτουργίας και φροντίζει επιμελώς να ανανεώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πελατών του.
Βρίσκεται στην καρδιά του κάμπου της Βαρβάσαινας, σε μια κατάφυτη έκταση από ελαιόδεντρα 22 στρεμμάτων. Ο κύριος χώρος των εκδηλώσεων απλώνεται σε 4 στρέμματα και βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το παραδοσιακό σπίτι του Τριτσιμπίδα που κτίστηκε το 1820...!! Το κτήμα είναι διαμορφωμένο σε ευθύ επίπεδο,δίχως χωρίσματα, με πέτρινη πίστα 55 τετραγωνικών μέτρων στη μέση σχεδόν του χώρου και δυνατότητα φιλοξενίας 1200 ατόμων για καθιστό δείπνο ή 1500 για finger food.

Η πρόσβαση στο κτήμα είναι εύκολη είτε από την Ε.Ο Πύργου-Αρχ.Ολυμπίας, είτε από την Ε.Ο Πύργου-Κυπαρισσίας. Και από τις δύο διαδρομές υπάρχουν ταμπέλες που θα διευκολύνουν τους καλεσμένους, ενώ φτάνοντας δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου αφού υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος parking, μόλις λίγα μέτρα μακριά από την καρδιά της δεξίωσης.
Το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου μέσα στο κτήμα αλλά και αυτό του Αγίου Χαράλαμπους στα 500 μέτρα περίπου, είναι ιδανικές επιλογές για την τέλεση μυστηρίων.
Όσο για τις extra παροχές, είναι κι εκεί όλα προσεγμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Τέσσερις καμπίνες WC, χωριστές για άνδρες και γυναίκες, με προσωπικό καθαριότητας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, κατάλληλες και για χρήση από ΑμΕΑ.

Ο πάνω όροφος του πετρόκτιστου παραδοσιακού σπιτιού του Τριτσιμπίδα παρέχεται σαν χώρος φρεσκαρίσματος για την νύφη και τον γαμπρό, ενώ αν έχετε μωράκια εσείς ή οι καλεσμένοι σας, μπορούν να κοιμηθούν σε ένα ήσυχο περιβάλλον με την επίβλεψη πάντα ενός ενήλικα.
Μην το σκέφτεστε άλλο... Μοιραστείτε μαζί τους το πως έχετε φανταστεί τη δεξίωση του γάμου σας ή της βάπτισης του παιδιού σας και αφήστε τους να δημιουργήσουν για εσάς την ομορφότερη ανάμνηση της ζωής σας...!!

Διάβασε το Άρθρο στο www.ilialive.gr