Κάτι σημαντικό που θα πρέπει να λάβετε υπόψη, όταν προγραμματίζετε και ετοιμάζετε τον γάμο σας, είναι οι καλεσμένοι που θα παραβρεθούν στην τελετή και στην δεξίωση και κατοικούν εκτός της δική σας πόλης. Πολλοί από τους καλεσμένους σας θα επισκεφτούν την περιοχή σας και μπορεί να έρχονται από πολύ μακριά, μόνο και μόνο για να μοιραστούν μαζί σας αυτή την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής σας. Σίγουρα επιθυμείτε η διαμονή τους να είναι ευχάριστη, τι πιο όμορφο λοιπόν να πραγματοποιήσετε τον γάμο σας στον νομό Ηλείας και να δώσετε έτσι την ευκαιρία στους καλεσμένους να περιηγηθούν στις ομορφιές του τόπου.

Αρχαία Ολυμπία

Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία (και μόλις 12 χλμ από το Κτήμα Τριτσιμπίδα), η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι από τους πλέον γνωστούς προορισμούς στην Ελλάδα και ένα από τα πιο ισχυρά brandname παγκοσμίως.

Οι επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας μπορούν να περιηγηθούν στα εντυπωσιακά αρχαία κτίσματα στα οποία οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ως τόπους λατρείας, άθλησης, συνεδρίων κ.α. Μπορούν επίσης να επισκεφτούν το μουσείο και να δουν από κοντά αρχαία εκθέματα με πιο σημαντικά, τον Ερμή του Πραξιτέλους, ένα από τα πιο ονομαστά αρχαία αγάλματα, την Νίκη του Παιωνίου, ένα από τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής πλαστικής και τον γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Διός, ένα από τα ωραιότερα σύνολα που σώζονται από την αρχαία ελληνική τέχνη.

Καταρράκτες της Νέδα

Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και το Alfios eco-festival, μπορούν να περιηγηθούν στο μαγικό φυσικό τοπίο του Αλφειού ποταμού, στους καταρράκτες της Νέδα, το δάσος της Φολόης ,τις εκπληκτικές παραλίες της Αμαλιάδας και τα φυσικά ιαματικά λουτρά Καϊάφα. Επιπλέον η Αρχαία Ολυμπία μπορεί να αποτελέσει την βάση εξόρμησης για άλλες περιοχές. Απέχει μόνο 33km από το λιμάνι του Κατακόλου, 30 km από το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, 30 km από το Ναό της θεάς Αφροδίτης, 75 km από την Αρχαία Ιλιδα, 60km από το κάστρο Χλεμούτσι κ.α. Διοργανώστε λοιπόν ορισμένα επιπλέον event για το Σαββατοκύριακο του γάμου σας, κι αφήστε ένα πρόγραμμα των «εκδηλώσεων» σε κάθε δωμάτιο. Σίγουρα θα εκτιμήσουν τον επιπλέον χρόνο που ξοδεύετε μαζί τους και θα τους μείνει αξέχαστη η παραμονή τους με αφορμή τον γάμο σας.

Χιλιομετρικές αποστάσεις

  • Αεροδρόμιο Ανδραβίδας 30Km
  • Λιμάνι Κατακόλου 11Km
  • Αρχαία Ολυμπία 12Km
  • Παραλία Αγίου Ανδρέα 12Km
  • Παραλία Σπιάτζας 4Km
  • Πάτρα 98Km
  • Αεροδρόμιο Καλαμάτας 120Km